Kuinka tulla rallikuskiksi

Ensimmäinen ralliautoilijan perusedellytys on tietysti se, että nauttii vauhdista, eli ”vauhdin hurma”. Mitä kovempaa mennään, sitä paremmalta tuntuu. Itse asiassa kilpa-autoilijat ja moottoripyöräilijä, sekä myös kilpaveneilijät ovat usein kokeilleet muita vauhdikkaita lajeja, ennenkuin ovat päätyneet omaansa. Esimerkkinä vaikka Marcus Grönholm, joka aloitti moottoripyöräilijänä, tai Kimi Räikkönen, joka ajoi ennen F1-kauttaan rallia. Tärkeintä on vauhti.

Muita perusedellytyksiä on kyky ajoneuvon hallintaan ja salamannopeiden päätösten tekemiseen, sillä, moottoriurheilussa asiat tapahtuvat joskus sekunnin sadasosissa. Tietysti tämä kyky paranee harjoittelun ja ajokokemuksen myötä. Omia ajokykyjään voi tietysti leikkimielellä testata vaikka videopelien kanssa. Lisäksi tarvitaan hyvä tuntemus auton mekaniikkaan ja moottorin toimintaan. Pitää olla tiedossa miten kaasuttimen tai pakosarjan muuttaminen vaikuttaa moottorin ominaisuuksiin kuten tehoon, vääntöön ja puristuksiin. Varsinkin uransa alkuvaiheessa moni ralliautolija virittää autonsa itse. Nykyään tietysti on paljon kaupallisia virityssarjoja ja ammattiapua saatavana, mutta kuljettan pitää edelleenkin tuntea hyvin autonsa ominaisuudet ja osata tarvittaessa korjata vikoja ja optimoida ja virittää moottoria saavuttaakseen parhaimman mahdollisen suorituskyvyn autollaan.

Kun tietyt perusedellytykset ovat kunnossa, pitää seuraavaksi olla riittävän hyvät harjoitusmahdollisuudet. Mikäli kilpa-autoilun aloittaa jo lapsena, on ensimmäinen auto useimmiten mikroauto. Mikroautoilu, eli toiselta nimeltään Karting, onkin varsin hyvä tapa aloittaa kilpa-autoharrastus. Kartingista saa lisää tietoa sivulta Mikroauto.fi, ja sieltä löytyy esim. kilpailukalenteri. Kartingia voivat harrastaa sekä lapset että aikuiset. Karting on varsin yleinen tapa aloittaa kilpa-autoilu, ja sen kautta ovat nousseet huipulle niin Mika Häkkinen kuin Kimi Räikkönenkin. Jos sen sijaan kiinnostuksen kohde on vain ja ainoastaan ralli, olisi ensin hyvä saada itselleen sellainen varmatoiminen ja kohtuuhintainen auto, jonka kanssa pääsee alkuun. Tämän lisäksi tarvitaan myös harjoittelurata. Jos käytössä sattuu olemaan oma tontti, esimerkiksi maatila tai kesämökki,josta löytyy hiekkatietä, niin se on jo varsin hyvä aloittelupaikka. Joka tapauksessa rallia pitää harjoitella yksityistiellä, ja julkiseen liikenteeseen ei ralliautoa edes saa tuoda. Tässä vaiheessa viimeistään on myös järkevää hakeutua muiden harrastajien pariin. Hyvä sivusto, mistä löytyy lisätieto on Ralli.net.

Mikäli näyttää siltä, että sinussa on todella ainesta rallikuskiksi, tulee jossain vaiheessa eteen myös sponsorien eli käytännössä rahoittajien etsiminen. Ralli on kuitenkin melkoisen kallis harrastus. Tässäkin saattaa olla järkevää toimia kimpassa muiden harrastajien kanssa ja hakeutua muutenkin kokeneiden harrastajien pariin. Heiltä saa paljon hyvää tietoa ralliautoiluun liittyen ja apua oman uran aloittamisessa.